Zonnepanelen - op de juiste manier geplaatst in de context van digitale meter en capaciteitstarief

Investeer efficiënt in zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen, da’s meer dan ooit een rendabele investering – ALS je installatie afgestemd is op de nieuwe situatie: digitale meter + capaciteitstarief. Dat leggen we verder uit hieronder. Samengevat: je moet in je eigen stroom voorzien en niet meer overproduceren – want de teller draait niet meer terug. Hoe meer zonnepanelen, hoe beter? Nee dus!
Mascotte OLU
Mascotte OLU

Traditionele installatie leidt tot overproductie

Heel wat zonnepanelen produceren teveel energie. Op die manier geraakt het elektriciteitsnet niet alleen overbelast, er gaan ook nodeloze kosten mee gepaard:
 
  • De verklaring voor deze overproductie? Dat de installateur van zonnepanelen zich in zijn berekening baseert op jouw totale energieverbruik… en niet op een meting. Op die manier overschat je natuurlijk de energiebehoefte.
     
  • Het resultaat? Dat je teveel energie produceert, je de overtollige energie zelf het energienet moet opsturen… en daar navenant voor betaalt. Logischerwijs geldt: des te groter jouw overschot, des te hoger de ‘Netkosten’.
 

Zonnepanelen mét OLU meter: installatie op maat dankzij Energy Revolution

Dankzij het advies van Energy Revolution installeer je zonnepanelen die 100% aansluiten bij jouw energiebehoefte. Zo investeer je efficiënt in hernieuwbare energie. Hoe we dit aanpakken?
 
  • Onze OLU meter brengt in kaart hoeveel energie je op elk moment van de dag verbruikt. Zo wordt duidelijk hoeveel jouw piekverbruik (de maximale hoeveelheid energie die je op één bepaald piekmoment in de loop van de dag nodig hebt) exact bedraagt.
  • Vervolgens installeren we – op basis van de gedetailleerde resultaten van de OLU meternet zoveel zonnepanelen als nodig zijn om jouw energiebehoefte te dekken.
Het resultaat? Dat je niet ‘overinvesteert’ (in teveel zonnepanelen). Maar ook dat jouw zonnepanelen enkel de duurzame energie produceren die je effectief nodig hebt. Zo voorkom je overproductie (lees: verspilling) en betaal je minder netkosten..
 
zonnepanelen en opslag energie in batterijen - Energy Revolution

Conclusie: installeer zonnepanelen op basis van je effectief verbruik

Je elektriciteitsfactuur stijg al jaren en dat zal het blijven doen. Investeer daarom in je eigen energieproductie via zonnepanelen. Hoeveel je er moet leggen voor een optimale installatie? Wij begeleiden je van A tot Z:
  • Meet je energiebehoefte gedetailleerd
  • Elimineer overbodige energievreters
  • Bepaal de ideale grootte van je hernieuwbare energie-installatie
  • Installeer de beste zonnepanelen

Neem vrijblijvend contact op

Leg zonnepanelen op basis van jouw energieverbruik. Benieuwd hoe dit in de praktijk werkt? Vul dan het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.