Nieuwe subsidieregeling voor thuisbatterij vanaf 1/04/21

Minister van Energie Zuhal Demir heeft voor het weekend nog een nieuwe subsidieregeling voor de thuisbatterijen ingevoerd. De Vlaamse regering wijzigt de premie voor een thuisbatterij vanaf 1 april 2021. Ze wordt stelselmatig afgebouwd maar voor de snelle beslissers is er zelfs een interessantere regeling uitgewerkt voor 2021 dan de regeling nu momenteel van kracht is (voor de doorsnee thuisbatterij).

Nog altijd zeker de moeite!

Dat betekent dat thuisbatterijen een interessante formule blijven om uw injectie naar het net te beperken. De thuisbatterijen kunnen vanaf 4 jaar terugverdiend zijn. Dit is dus een interessante beleggingsformule en goed voor het milieu. En het uw verhoogt uw zelfverbruik, dus de opgewekte zonne-energie verdwijnt niet naar net maar wordt opgeslagen in de batterij. De opgeslagen energie kan je later gebruiken op elk ander moment. Let wel, iedereen heeft een ander energieverbruik. Dus dat moet eerst goed worden gemeten. Eerst meten en dan weten we hoe groot uw batterij moet zijn zodat u geen onnodige kosten maakt! En daarbij, u komt bij ons terecht op het financieel interessante Energy Revolution-platform met een korting voor de resterend aan te kopen stroom.

Subsidies in 2021 en 2022

In 2021 bedraagt de premie maximaal 2.550 euro per kWh, namelijk 300euro/kWh voor de eerste 6 kilowattuur (kWh) en bijkomend 250/kWh van 6 tot 9 kWh. Dat is interessanter dan de huidige subsidieregeling die 250 euro voorziet voor de eerste kilowatturen. Opgelet! De subsidies gaan wel elk jaar naar omlaag (zie tabel) In 2022 krijgt u nog 225 euro/kWh voor de eerste 4 kWh en geen 300 euro zoals dus in 2021! Er geldt dan ook een maximum van 1.725 euro. De subsidie voor de thuisbatterij eindigt (voorlopig) op 31 december 2024, net als de premies voor de zonnepanelen. Dus dit is wel het juiste moment om thuisbatterijen te overwegen omdat de verhouding tussen aankoop van de thuisbatterijen en de subsidies erg voordelig is.

PS U moet een digitale teller hebben om van de subsidies te genieten!

Nog vragen? We komen gerust langs om onze nieuwste (slimme) E-Revolt-batterij voor te stellen. Budgetvriendelijk en de juiste keuze!

Bron De Standaard 12/02/21

Meer info?

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn