Je stroomverbruik berekenen

Je stroomverbruik berekenen

Verspilling is duur en onverantwoord. Maar hoe voorkom je dat je teveel hernieuwbare energie opwekt, en zo een overschot creëert? Door te meten en je reële stroomverbruik te berekenen. Want pas als je weet hoeveel gasten er aan je ontbijttafel zitten, kan je voldoende broodjes voorzien: zorg dat iedereen genoeg heeft, zonder volle zakken weg te gooien.
 
Mascotte OLU
Mascotte OLU

Bereken je stroomverbruik in drie stappen

  1. Meet je energiebehoefte gedetailleerd
  2. Elimineer overbodige energievreters
  3. Bepaal de ideale grootte van je hernieuwbare energie-installatie

OLU meter om je stroomverbruik te berekenen

De resultaten van jouw OLU meter geven precies aan waar kleine en grote verbeteringen mogelijk zijn. Bekijk de resultaten aandachtig en zie terugkerende tendensen waarop je kan beginnen anticiperen.
 

Stap 1: 

meet je energiebehoefte gedetailleerd

Energy Revolution helpt je met de installatie van jouw slimme OLU meter. Op een online dashboard zie je hoe jouw systeem presteert. Monitor de prestaties met je tablet of op je smartphone: je hebt alle data om je stroomverbruik te berekenen.

 

Stap 2:
elimineer overbodige energievreters

Nu je weet wat je verbruikt kan je besparen op 3 manieren:

  • Detecteer en vervang energievreters
  • Plan je activiteiten slim om optimaal gebruik te maken van tariefvoordelen
  • Produceer zelf energie op een slimme manier, zonder te betalen voor overschotten


Bovenstaande grafiek toont het voorbeeld van een oude en nieuwe koelkast. Met onze OLU meter detecteren we eenvoudig stiekeme energievreters.

 

Stap 3:

bepaal de ideale grootte van je hernieuwbare energie-installatie

Besparen begint met overschotten voorkomen. Want die gooi je ongebruikt weg, toch? Dus waarom zou je daarvoor betalen? Leg dus niet zomaar een willekeurig aantal zonnepanelen op je dak: weet exact hoeveel je er nodig hebt om een maximaal rendement uit je installatie te halen. Maar … installeer er wel voldoende. Want stroomtekorten noodgedwongen opvangen, is natuurlijk ook duur.
 
 

Je stroomverbruik berekenen voorkomt verspilling

Besparen begint met overschotten voorkomen. Want die gooi je ongebruikt weg, toch? Dus waarom zou je daarvoor betalen? Leg dus niet zomaar een willekeurig aantal zonnepanelen op je dak: weet exact hoeveel je er nodig hebt om maximaal te profiteren van de onuitputtelijke zonne-energie. Maar … installeer er wel voldoende. Want stroomtekorten noodgedwongen opvangen, is natuurlijk ook duur.
zon ikoon

Neem vrijblijvend contact op

Wil je de beste manier ontdekken om je stroomverbruik te berekenen? Vul dan het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.