Energy Revolution op TVL over de uitspraak van het Grondwettelijk Hof

Er is heel wat onrust over de beslissing om de terugdraaiende teller af te schaffen. Dat ten gevolge van de uitspraak van het Grondwettelijk Hof. Maar zonnepanelen blijven interessant. En ook de plaatsing van de batterijen is altijd een optie die een meerwaarde kan betekenen. Maar dan moet er eerst geod worden gemeten. Iets wat Energy Revolution altijd heeft vooropgesteld. Tot begin april worden er trouwens bij eigenaars van zonnepanelen geen digitale meters geĆÆnstalleerd. De Vlaamse regering wil eerst duidelijkheid over de compensatieregeling. 

Het debacle rond de terugdraaiende meters van de zonnepaneleneigenaars blijft de gemoederen beroeren. Om enigszins de woede van de circa 500.000 gebruikers van zonnepanelen te bekoelen, zet Vlaams minister Zuhal Demir de uitrol van de digitale meter on hold. Zij heeft hierover een akkoord met Fluvius en vindt dat er eerst duidelijkheid moeten komen over de compensatieregeling. Bij de diensten van Demir wordt met man en macht gewerkt om de tabellen met de juiste financiƫle compensatiebedragen klaar te hebben. Intussen verenigen de gedupeerden zich en dreigen ze met gerechtelijke stappen.

Bron: https://www.tvl.be/nieuws/zuhal-demir-zet-uitrol-digitale-meter-on-hold-eerst-duidelijke-compensatieregeling-111941

Meer info?

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn