Installeer zonnepanelen en/of batterij

Zonnepanelen & batterij

Heb je zonnepanelen bovenop je dak liggen of wens je zonnepanelen te plaatsen, maar verbruik je niet op elk moment van de dag alle energie? Dan installeer je best een batterij. Zo haal je het maximum uit jouw groene energie. Niet enkel bespaar je financieel heel wat, maar zo wordt jouw bedrijf of woning zo goed als CO₂-neutraal.
Mascotte OLU
zonnepanelen en opslag energie in batterijen - Energy Revolution

Installeer een slimme batterij: UPS versus inverter

De combinatie van zonnepanelen en een batterij is niet nieuw. Maar die systemen werken met een inverter. En net daar maakt Energy Revolution het verschil: wij kunnen de inverter vervangen door door een UPS. Daarmee bewaar je de duurzame energie die je opwekt tot je ze zelf kan gebruiken.

Inverter duwt stroom op het net

Een traditionele inverter of omvormer zet de gelijkstroom van je zonnepanelen om naar wisselstroom.
  • Heb je de stroom zelf nodig? Dan verbruik je ze meteen.
  • Gebruik je de stroom niet? Dan stuurt de inverter de stroom op het elektriciteitsnet. 

Installeer een batterij met UPS
en bewaar je stroom

Een UPS staat voor Uninterruptible Power Supply, zeg maar een ‘noodstroomvoeding’: een slimme batterij die elektriciteit blijft leveren op het moment dat het net wegvalt. Dankzij jouw gedetailleerde meting weet je precies hoeveel capaciteit je nodig hebt. UPS wordt vooral gebruikt bij KMO’s.
 

UPS is het nieuwe normaal

Installeer een batterij met UPS en geef een andere betekenis aan die technologie: zie de zogezegde ‘nood’ als jouw nieuwe normaal. Draai je zo vaak en zo slim mogelijk op batterijen, dan heb je geen traditionele stroom meer nodig. Bovendien wordt jouw bedrijf of woning hierdoor zo goed als CO₂-neutraal. In ons dashboard kan je bekijken hoe jij jezelf én het milieu bespaart.
 

Concrete voorbeelden

werking batterijen-opslag

Productie zonnepanelen: 0,37 kWh
Actueel verbruik: 3,67 kWh
> energie van batterij gebruiken
> 0 kWh van net
> geen net verbruik

 
werking batterijen-opslag

Productie zonnepanelen: 1,49 kWh
Actueel verbruik: 0,62 kWh
> 0,93 kWh opgeslaan in batterij
> 0 kWh van net
> geen net verbruik

 
werking batterijen-opslag

Productie zonnepanelen: 0,27 kWh
Actueel verbruik: 6,62 kWh
> 1,82 kWh via batterij
> 4,72 kWh van net
> beperkt net verbruik

 

Voor elk batterijmerk

Energy Revolution ontwikkelde flexibele en intelligente software. Die sturing is bruikbaar voor elk batterijtype en elk –merk: de nauwgezette monitoring laat toe om elk systeem maximaal efficiënt te gebruiken.

Helder advies over de beste batterij

  • We presenteren je de batterij die exact aansluit bij jouw verbruiksprofiel op basis van reële meetgegevens via de OLU-meter van Energy Revolution
  • Je krijgt een batterij waarvan de technische mogelijkheden volgens de gegevens van de fabrikant overeenstemmen met jouw specifieke noden.
  • Energy Revolution werkt alleen met kwaliteitsvolle apparaten van betrouwbare fabrikanten
  • De heldere garantievoorwaarden en -periode maximaliseren je gemoedsrust
  • Je kiest uit verschillende opties die een optimale recyclage garanderen — je kiest ecologisch én milieubewust 
  • Elke Energy Revolution-installatie levert een extra interessante ‘prijs per kW’ tijdens de volledige levensduur

Altijd aan de kop van de evolutie

Voorlopig blijft de lood-zuur ‘Marine’-batterij van het Canadese Rolls Battery de interessantste oplossing voor je bedrijf maar we hebben ook de E-Revolt-batterijen voor de particulier. We blijven de batterij-ontwikkeling op de voet volgen. Zo haal je altijd het maximale voordeel uit jouw Energy Revolution-installatie.

Conclusie: installeer een batterij en bespaar maximaal

Maak je klaar voor de toekomst: installeer een Energy Revolution batterijsysteem in combinatie met zonnepanelen en eventueel een windturbine. Zo voel je de stijgende energieprijzen niet meer. Integendeel, je geniet van een groeiend voordeel — voor je portefeuille en voor de natuur. Dankzij Energy Revolution is groen jouw nieuwe goud!
Mascotte OLU

Neem vrijblijvend contact op

Installeer een batterij’: het is een simpele maar tegelijk waardevolle tip. Benieuwd hoe dit in de praktijk werkt? Vul dan het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.