Nieuws

Blijf op de hoogte

Ontdek hier het laatste nieuws over Energy Revolution en alles wat met energiebesparingen te maken heeft. Wij volgen de laatste marktontwikkelingen op de voet en we zetten die om in bruikbare, transparante, efficiënte oplossingen voor jou.

Compensatiepremie bij zonnepanelen: wat, waarom en wanneer kiezen?

Het is officieel: de compensatiepremie kan vanaf 20 juli 2021 aangevraagd worden. Wat niet zo sterk werd benadrukt in de nieuwsberichten hierover is dat de premie elk jaar verlaagt. Denk dus twee keer na als je uitstelt. Meer uitleg in deze blog.

Het capaciteitstarief: dit moet je weten

Vanaf 2022 wordt het capaciteitstarief ingevoerd. Weet jij hoe dit tarief wordt afgerekend? En hoe je voorkomt dat je teveel betaalt? Zeker voor mensen met zonnepanelen van belang want jij kan eraan ontkomen.

Twee huizen met daarvoor apart zonnepaneel

Bestaand huis: hoe rendabel zonnepanelen plaatsen zonder terugdraaiende teller?

De terugdraaiende teller is niet meer. Bijgevolg verandert ook de manier van denken over het plaatsen van nieuwe zonnepanelen. De “hoe meer, hoe beter” redenering werkt niet meer. Hoe leg je dan vandaag rendabel zonnepanelen op een bestaand huis? Lees even mee.

KMO met zonnepanelen op dak

KMO’s en het capaciteitstarief: een grote impact

Het capaciteitstarief wordt ingevoerd. Vanaf 2022-2023 betaal je extra voor verbruikspieken. Als bedrijf zijn die pieken vaak groter dan voor een gezin. Tijd om iets te ondernemen, wil je de impact van het capaciteitstarief minder voelen.

Nieuwbouwhuis met zonnepanelen op het dak

Nieuwbouw: hoe rendabel zonnepanelen plaatsen in 2021?

Wie een nieuw huis bouwt, legt sowieso zonnepanelen. Met de komst van de digitale meter en het capaciteitstarief moet je echter twee keer nadenken vooraleer je je hele dak vol zonnepanelen legt.

Wat is de echte terugverdientijd van een batterij?

Heb je zonnepanelen en zoek je een alternatief voor het afschaffen van de digitale meter? Een batterij is de oplossing die je nodig hebt. Maar welke batterij? En wat is de echte terugverdientijd?

De digitale meter weigeren als je zonnepanelen hebt?

De terugdraaiende teller in Vlaanderen. Wie het heeft gevolgd, zou denken dat het een verzonnen verhaaltje is. Wat doe je nu best?

VIDEO / Maak nu kennis met Olu!

Bekijk en leer uw energiefactuur goedkoper te maken door ons OLU-platform. Niet smossen met opgewekte zonnestroom!

Wordt nu lid van ons Energy Revolution online-dataplatform

Besparen op uw energiefactuur? Dat kan dankzij onze slimme E-Revolt-batterij en ons uniek online-dataplatform met Olu-meter. Daarmee kunnen we uw verbruik monitoren en sturen. Wordt …

besparen op energierekening met zonnepanelen

Gaan voor een lage factuur dankzij onze batterij E-Revolt

Gaan voor goedkope elektriciteit. Dat kan! Met een batterij die nadenkt voor u. Wilt u ook niet dat je opgewekte groene stroom verdwijnt naar het …