Zonnepanelen - op de juiste manier met digitale meter en capaciteitstarief

Investeer efficiënt in zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen, da’s meer dan ooit een rendabele investering – ALS je installatie afgestemd is op de nieuwe situatie: digitale meter + capaciteitstarief. Samengevat: je moet in je eigen stroom voorzien en niet meer overproduceren – want de teller draait niet meer terug. Hoe meer zonnepanelen, hoe beter? Nee dus!
Mascotte OLU

Waarom is je hele dak vol leggen niet meer van deze tijd?

Omdat een digitale meter niet meer terugdraait. Alles wat je niet zelf verbruikt, stuur je terug naar het net aan een belachelijk lage prijs. Een kleinere installatie is in aankoop goedkoper, past perfect bij wat je nodig hebt en is daarom het snelst terugverdiend. Combineer je installatie met een batterij om je eigen stroom op te slaan, zodat je die nadien zelf kan gebruiken (i.p.v. terug naar het net te sturen).

Hoe wij te werk gaan

Stap 1: 

We meten jouw energiebehoefte

Ons vertrekpunt = jouw dagelijkse energiebehoefte. We meten met ons OLU platform hoeveel stroom je dagelijks verbruikt. Op jouw dagelijks verbruik stemmen we het aantal zonnepanelen op af. Je wekt niet 1x per jaar stroom op, dat doe je elke dag. En je verbruikt elke dag. Je jaarverbruik is geen correcte maatstaf. Stijgt je verbruik later? Panelen bijleggen is altijd mogelijk, gemakkelijk en niet duur.

Stap 2 (optioneel):
Elimineer overbodige energievreters

Nu je weet wat al je toestellen verbruiken, kan je ervoor kiezen om de energievreters meteen te vervangen. Kan ook later. Onderstaande grafiek toont het voorbeeld van een oude en nieuwe koelkast. Je ziet op jouw dashboard meteen het verschil! 

Stap 3:

Samen bepalen we de ideale grootte van je installatie

Besparen begint met overschotten voorkomen. Die gooi je ongebruikt weg. Dus waarom voor een te grote installatie betalen? Leg dus niet zomaar een willekeurig aantal zonnepanelen op je dak: we bepalen na de meting exact hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om een maximaal rendement uit je installatie te halen. 

Stap 4 (optioneel):
Voeg een batterij toe

Als de zon schijnt, wek je stroom op. Je verbruik op hetzelfde moment laten plaatsvinden, is niet altijd mogelijk. Met een batterij sla je je eigen stroom op om later zelf te gebruiken. Zo voorkom je deze absurde situatie: aan 4 cent naar het net injecteren om daarna aan 20-25 cent terug aan te kopen. Bovendien minimaliseer je de impact van het capaciteitstarief op jouw factuur omdat je eigen buffer ervoor zorgt dat je zo weinig mogelijk pieken boven de 2.5 Kw van het net haalt.

 

Grafiek met elektriciteitsverbruik en batterij laadruimte

Mascotte OLU

"Zijn zonnepanelen dan nog rendabel?"

Absoluut – als je je dak niet overvol legt. Omdat de teller niet meer terugdraait, moet je enkel in je eigen stroom voorzien. Die installaties zijn kleiner, daardoor goedkoper en sneller terugverdiend. Combineer je zonnepanelen met een batterij en je kan je eigen stroom optimaal zélf gebruiken. 

Al onze klanten genieten van het OLU platform

We meten je energiebehoefte op voorhand. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg wat je met ons platform kan doen. Zodra je installatie up&running is, blijft het platform van jou. Grootste voordeel = het automatisch aansturen van je opgewekte stroom. De boiler opwarmen? De elektrische auto opladen? Stroom naar je batterij sturen? Je bepaalt het snel en makkelijk met OLU.

Gratis & vrijblijvend advies

Er gebeurt vanalles in de sector. Onze aanpak is anders dan anders. Daarom starten we altijd met een vrijblijvend adviesgesprek en een rendementsberekening. We tonen je dan ook het platform en leggen ons proces uit. Pas als het goed voelt, de opties duidelijk zijn en je rendement is zoals je het wil, gaan we verder. 
 
Wat denk je, eens kennismaken? 
zon ikoon

Neem vrijblijvend contact op

Wil je de beste manier ontdekken om je stroomverbruik te berekenen? Vul dan het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.