Thuisbatterijen zorgen voor besparing op energiefactuur

Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) heeft in 2021 al 150 subsidieaanvragen voor batterijen van eigenaren van zonnepanelen ontvangen. Dat is evenveel al als vorig jaar. Dat meldt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. Het VEKA stelde eerder dat er een budget van 2,2 miljoen euro beschikbaar was, genoeg voor minimum 1000 premies. De minister overweegt nu de subsidieregeling te verlengen tot en met 2022. “We bekijken het jaar per jaar. Normaal was er een verlaging van de subsidie voor volgend jaar maar dat ga ik herbekijken, gezien de vraag naar batterijen. Belangrijk hierbij is hoe de markt reageert.’

Meer interesse

Er is heel wat interesse voor de batterijen doordat het Grondwettelijke Hof de terugdraaiende teller vorige maand heeft vernietigd. Door het verdwijnen van de terugdraaiende teller en de komst van de digitale teller kan het distributienet niet meer kan worden gebruikt als een soort batterij. Bij de digitale teller is er alleen gratis stroom hebt op het moment dat je zonnepanelen actief zijn. Zijn de zonnepanelen niet actief doordat er geen zon is, dan moet je voor je stroom betalen (afnametarief). Het hebben van een thuisbatterij wordt uiteraard interessant omdat je dan de opgewekte zonne-energie opslaat en later kangebruiken. Zo minimaliseer je uiteraard de energiefactuur. Want hoe mee je van je opgewekte energie zelf verbruikt hoe minder energie je moet aankopen van het net en hoe meer je bespaart.

Energy revolution heeft een eigen batterij

Energy Revolution biedt trouwens de laatste nieuwe thuisbatterijen aan tegen een voordelige prijs. Het aanschaffen van een thuisbatterij is zeker en vast voordelig voor je energiefactuur. Voor meer informatie neem gerust contact op met ons en we helpen je verder. Of bekijk onze folder. We gaan we daarbij altijd na hoe én wat uw energieverbruik is. We gaan niet zomaar een batterij plaatsen. Op basis van grondige berekeningen over uw energieverbruik geven we een advies over de grootte van de batterij. Dat hoeft niet altijd een grote batterij te zijn. We tellen daarnaast ook uit wat uw terugverdientijd is en en u zult versteld staan.

Bekijk hier naar de subsidievoorwaarden voor de premie van een thuisbatterij.

BTW-verlaging in de maak?

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir meldde overigens in het Vlaams Parlement een verlaging van het tarief op thuisbatterijen te onderzoeken. Het BTW-tarief zou verlaagd worden van 21 naar 6 procent. Dit maakt het aanschaffen van thuisbatterijen nog aantrekkelijker. Conclusie batterijen worden interessant omdat ze het zelfverbruik verhogen en een besparing zijn voor je factuur.

Profiteer van de nieuwe subsidies

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn